Italiensk chokoladecreme – basisopskrift på Crema al cioccolato

En basisopskrift fra det italienske dessert køkken. Cremen bruges til at fylde de små uimodståelige italienske bigné eller tærter. I den klassiske bedstemors kage, Torta della nonna, kan der i stedet for konditorcremen, fyldes med chokoladecreme og tærten bliver – vupti – til Torta del nonno – Bedstefars kage.

Basen til chokoladecremen er en konditorcreme – her har vi dog brugt en anelse mere mel. Husk at bruge en god mørk chokolade, gerne med et kakaoindhold mellem de 60-70%.

Sådan gør du

1. Hak chokoladen groft.

2. Varm mælk og vaniljesukker op til kogepunktet og sæt til side. Pisk samtidig en æggesnaps af sukker og æg – pisk melet i til sidst lidt ad gangen.

3. Hæld halvdelen af mælken i æggesnapsen og rør det sammen. Hæld alt tilbage i gryden med den resterende mælk og sæt den på mellemhøj varme. Rør rundt i 2-3 minutter cremen har sat sig.

4. Hæld cremen over i en skål og den grofthakkede chokolade oveni. Pisk chokoladen ud til alt er smeltet.

Ingredienser

500ml økologisk sødmælk

4 økologiske æggeblommer

200g sukker

5g vaniljesukker

40g mel

160g mørk chokolade min. 55%

Reklamer

4 thoughts on “Italiensk chokoladecreme – basisopskrift på Crema al cioccolato

    • Hej Marie,

      ja undskyld det sene svar og tak for din kompliment. Vi har rigtig nok ikke opdateret længe. Vi arbejder på at forbedre bloggen og regner med at vende stærkt tilbage inden længe.. håber at du kommer forbi når vi er klar!!

      Bedste hilsner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s